Mini Viool

Lenneke Willems

Reviews & testimonials


Gepubliceerde recensies:
Aanbevelingen:
  1. Cilia Admiraal viooldocent in Heemstede schrijft:
Het bijzondere van de Mini-Vioolmethode is, dat het vioolspelen heel rustig wordt opgebouwd met kleine leerstapjes, veel herhaling, veel aandacht voor de opbouw van viool- en stokhouding en veel auditieve werkvormen. Maar tegelijkertijd wordt vanaf het begin het noten lezen hierin geïntegreerd zodat dit bijna vanzelf gaat. Door het systeem van een losbladige map kun je makkelijk eigen materiaal toevoegen. Het geheel werkt stimulerend en geruststellend voor kinderen en ouders. Ik ben erg blij met de Mini-Vioolmethode en zie ernaar uit om verder te gaan met deel 2!

2.  Vera de Vries, viooldocent in Den Haag en Voorburg schrijft:

Ten eerste vind ik het begeleidende boek voor de docent een goede hulp voor als je met deze methode van start gaat. Op een overzichtelijke manier is hierin te lezen hoe met de methode te werken en dit is vooral in het begin onontbeerlijk. De lesbrieven voor de ouders vind ik een uitkomst. Mijn ervaring is dat ze bijna altijd goed worden begrepen en gehanteerd en bovendien worden de ouders op deze manier min of meer gedwongen iedere dag met hun kind te oefenen.
In de tweede les wordt al direct met het echte noten lezen begonnen en daar ben ik een groot voorstander van. Het gebeurt op zo’n speelse manier dat het door mijn leerlingen eigenlijk nooit als moeilijk of vervelend wordt ervaren.
Ik kan deze methode van harte aanbevelen bij iedereen die aan kleine kinderen gaat lesgeven. 

3.   Quirine Renooij, viooldocent in Mook schrijft:

Hier een reactie over mijn ervaring van het uitdelen van de methode. De kinderen komen binnen leggen hun vioolkoffer op een vaste plek en hangen hun jas op en dan……het aller aller aller leukste moment…de klapper aan mij geven waar ik dan de nieuwe bladzijden in doe. In mijn ervaring en wat ik ook hoor van ouders,is dat ze niet kunnen wachten tot er een nieuwe les in de klapper zit. Ik vind het op deze manier prettig omdat de kinderen dan ook niet vooruit gaan kijken. Ze kijken er echt naar uit, leuke motivatie!

Comments are closed.